--------------
Bezrs [x]

Improvizáció

A zenei improvizációs műhely egyelőre szünetel a KREDIT-eken, de szívesen megismerkednénk olyan elhivatott zenésszel, aki vállalná, hogy a találkozóinkon ebben a műfajban összefogná és tanítaná, inspirálná az új generáció hangszeres világának képviselőit.
Korábbi eseményekről az alábbiakban olvashatsz.


2009 október
EGYMÁS INSPIRÁLÁSA A DICSŐÍTÉSBEN

Erre a kurzusra bármilyen hangszeres vagy énekes dicsőítőt nagy szeretettel várunk! Az órák lényegében arról szólnának, amit mi, csapattagok tudunk egymásnak nyújtani a dicsőítésben. Sokan azt hiszik, a dicsőítés az csupán egy személyes életmód, az Istennel való személyes kötődés kifejezése. Valójában nagyon sok apró alkotóelemből áll, melyek közül egyik, hogy a dicsőítő csapaton belül milyen kapcsolatok, milyen összehangolódás van a közös célra - mind emberileg, mind szellemileg, mind zeneileg!

Dicsőítésünk 2-3 vagy a csapat számától függően akár 6-8 ember különálló, személyes élménye? Vagy egy közösen elért cél, mely során egymásra is óriási hatással lehetünk? A kurzuson szó lesz mindarról, ami talán a háttérben zajlik, de az előtérben csapódik le, illetve nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni arra, hogy aki hangszeresként eljön, az "élesben" is bevethesse magát. Imádsággal fogjuk gyakorolni az improvizációt, gyakorolni fogjuk az egymásra figyelést, és egymás emelését a zene közben - ismert dalokon, egyszerű akkord meneteken és más hasznos eszközökön keresztül. Akármilyen hangszeres is vagy, várunk szeretettel egy közös megtapasztalásra, és tanulásra, melyet elméletben és gyakorlatban is kipróbálnánk!
Jermann Gábor


A gitár imrovizációs műhely 2009 februárban elmélettel indult, majd a gyakorlati tanácsoké volt a terep. Másnapra kiegészült a stáb Szeder Balázzsal (dzsemmelés...), aztán két szám erejéig bemutatkozott a műhely a vasárnap délelőtti kreatív istentiszteleten is.

A műhelyvezető véleménye:

"Nekem a KREDIT nagyon izgalmas, tartalmas, és tanulságos 3 nap volt, és bár a legtöbb dolog még így elsőre is tökéletesre sikerült, úgy érzem, a jövőben ez még nagyobb horderejű lesz, és még nagyobb jelentőségű! Az, hogy 40 gyülekezetből jöttek emberek, mutatja, hogy az országban másokat is megmozgat ez az ügy. Ahogy Szabival is beszéltük, azért is nagy horderejű ez a dolog, mert a különböző művészeti területek emberei összefognak, és először a hívők látják meg ennek fontosságát, majd a világ is nagyon fel fog figyelni ránk.

Már most nagyszerű kapcsolódási pontokat találtam a többi műhelyvezetővel kapcsolatban. Nagyon jó voltrégi barátokkal is összefutni, akivel időnként összehoz az élet, hol az egyetemen (jó rég volt), hol egy-egy koncerten, és mostmár együtt is dolgozhattunk valami nagyon jó ügyért."
Jermann Gábor
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Johnny K Palmer 3 magyar euroviziós dal szerzője
2012. jan. 14. | Téma: Hír | Utoljára módosítva: 2018-01-16 14:52:36 | 55674 Olvasás
"Wohooo mostmár hivatalosan is bejelenthetem hogy a Eurovizio Magyar elödöntöjébe beválasztot 20 dalból 3-ban is szerepelhetek, mint szerző!" olvashattuk pár napja Johnny Palmertől a FB-on. Kedves Johnny! Gratulálunk ehhez a sikerhez, reméljük az előadók is megbecsülik magukat, és mindent beleadnak. Találkozunk februárban a KREDIT-en!
Generated: 2018-01-16 16:23:01