--------------
Bezrs [x]

Vélemények

...a 2011 februári KREDIT-ről

"...meghallottam az egyik mögött Pintér Béla hangját és úgy gondoltam, akkor oda fogok bemenni. Ez a dalszövegíró műhely volt, Béla épp arról beszélt, hogyan kell dalszöveget írni, és hogyan kell ezt jól csinálni. Úgy gondolom, 15 évnyi zenélés és 17 lemez után van alapja annak, amit mondott. Két dolgot emelt ki: fontos figyelnünk arra, hogy kinek írjuk a dalt – ez az egyik, és Isten mindenek felett – ez a másik. Hihetetlen, hogy milyen jópofa, kedves, vicces és valljuk be, jó zenész és micsoda alázat van benne! Mert lehetne nagyképű is, mert megtehetné, hiszen lenne rá alapja, de mégis, ahogy mesélt nekünk magáról, arról, ő hogy dolgozik, minden oda futott ki, hogy Isten nélkül nem lenne sehol, hogy Isten a szikra, a parázs, ő az alap, az indíték és a cél.

Isten dicsérete – ez a Kredit fő mondanivalója. Megannyi eltáncolt ima, lefestett vagy lefényképezett kérés, elmondott, elénekelt, leírt hála, megannyi eljátszott vallomás, bizonyság. Mindnek értéke van, mert az értékét az adja, akiről vagy akihez szól: Isten.
Jövőre is lesz Kredit! Akinek van füle, hallja, akinek van lába, jöjjön!"
gyöngyhalász
http://gyongyhalasz.wordpress.com/2011/02/28/kredit-es-dobner-illes-project-koncert-ahogy-en-lattam/#comment-179

...a 2010 októberi KREDIT-ről

"Éjfél körül keveredtünk haza egy nagyon fárasztó nap után, most meg néhány perccel múlt hat óra, én mégsem tudok aludni. Annyira hihetetlenül jó volt a tegnapi nap, tele vagyok élményekkel. A Kreatív Dicsőítők Találkozóján (Kredit) szolgáltunk egész nap. Délelőtt és délután dalírás-fordítás műhely, este közös alkalom, dicsőítés, ünneplés, ige... Egyszerűen fantasztikus volt ahogyan EGY emberként tudtunk mozdulni, figyelve egymásra, látva a másikban azokat a mérhetetlen kincseket, amiket az Úr adott. Összekovácsolódva, a szeretetnek valami különleges érzésével...
Mennyi extra értékes ember van az Egyházban! ...és mind a testvérem. :)"
Pintér Béla - részlet Pintér Béla blogjából http://pinterbela.blogspot.com/

"Sziasztok, nekem nagy élmény volt a KREDIT, az ÚR munkálta ezen keresztül az elhívásomat, emberi kapcsolataimat. Formálta az életemet nagyon. Erőt adott az evangélizációhoz, ugyanis hívogattuk az embereket a gyülibe, és közben bátorságot kaptunk, és Isten kegyeleméből megláthattuk, hogy mennyire szükségük van az embere...kenek Krisztusra. Jó volt a dicsőítés, sokat tanultunk a média tanfolyamon! Már NAGYON VÁROM A 3. VIDEOKLIPPET!!! SISA!!! Ugyanis én még nem láttam a kész változatot! Mindenkinek, de főleg Sisa Attilának küldöm bátorításul azt az IGét, amit az ÚR a szívemre heylezett: Zsolt 104, 4. " A szeleket tette követeivé, a lángoló tüzet szolgájává." adja az ÚR, hogy minél inkább megvalósuljon bennünk és még sokat szolgáljunk együtt. Csúcs volt a színjáték, a hip-hop, a dobos utcai evangélizáció, és a szeretet. Áldás!"
Mariann

"Bravo! Számomra hatalmas élmény és átformálódás volt! Az hogy a műhelyvezetők keresztény szempontból mutatták be bármiféle alkotás lényegét, na ez nekem egy teljesen új nézőpontot adott. Tetszett, hogy nemcsak alkottunk, hanem előtte beszélgettünk és letisztáztuk, hogy miért/kiért is csináljuk!"
Ákos

...a 2009 októberi KREDIT-ről!

"...nagyon nagyon hálás vagyok, hogy létrejött a KREDIT, mert ugy gondolom, hogy ennek van jövöje, szükség van arra hogy a mai keresztények kihasználják a világ által természetes kommunikációs eszközöket, és hogy egymást bátoritsák fejlesszék ebben. szükség lesz ezekre az eszközökre. hiszem hogy nem véletlen kaptátok a szivetekben ezt a viziót....a KREDIT új távlatot nyit. szélesebb pályán mutatja be az Istent. nekem pl. naggyon nagyot szóltak a kis filmek a szindarab. például észrevettem hogy amikor énekeltük az adonai-t és ment a háttérben vetités, engem naggyon inspirált. még jobban oda tudtam fókuszálni az Istenre. ez csak 1 példa de a tánc a dicséret közben is ilyen. és még sorolhatnám..."
Csóka Adina
 
"Megpróbálom leírni pár mondatban mik is voltak, vannak bennem a KREDIT-tel kapcsolatban...
Hjaj, szóval az, ahogy elindult az egész, ahogy Istenre hagyatkoztatok ebben és ahogy engedtétek, hogy alakítsa az még hagyján :D. De ahogy elkapja az embereket az meg csoda, én úgy tudnám leírni hogy LÁZ. Más mint a belelkesülés, mert nem csak "te is tapsolj", hanem akarok! tapsolni!. Akarok benne lenni, dícsérni Istent, átadni Neki a szeretetemet, mert tudom hogy Neki ez mennyire tetszik, egyszerűen érzem, hogy kedves neki, hogy mosolyog mikor minket lát. (talán azt mondja, hogy "hihetetlenek vagytok")
Tudom, hogy tudjátok :) de nagyon nagy áldás van és lesz rajta, Isten formálja, engedi szabadjára és erősíti általa a gyermekeit. Aki kicsit is nyitott az elkapódik és LÁZ-as lesz :D majd meglátjátok!"
Sándorné Molnár Erika (Szeri)

"Csodálatos, hétvége áll mögöttünk!!!Sok áldás, sok öröm, sok maradandó kreatív alkotás születése....már várom a következőt!!!! Na jó, addig azért szeretnék még egy nagyot pihenni :) Köszönöm mindenkinek aki részt vett a közös munkában, dicsőítésben, ...de legfőképpen Istennek köszönöm, hogy létrejöhetett ez a KREDIT hétvége! Találkozunk márciusban!"
Jóföldi Tünde

"..ez a KREDIT nagyon inspiráló volt!!! már egy teljes lapot teliírtam a hétvégén felmerült kreatív ötleteimmel... remélem legalább egy-kettőt meg is tudok valósítani :) Köszönöm a szervezőknek, segítőknek, szolgálóknak!!! :)
Papp Jácinta / facebook

"A név még várathat magára. Csak el kéne kezdeni szervezni. Ez most tényleg komoly elhívás? És nekem kéne megvalósítani? Imádkozni először, aztán, ha tényleg Istenől jött a gondolat, Ő majd nyítja a kapukat.
Szóval a KREDIT-en jött ez. Tánc, színház, festészet... Istenhez méltóan, az Ő ihletése által, neki tetszően. ((megj. S igenis lehet trágárság egy darabban, ha szükséges, hogy szemléltessen valamit!!)) 
Legalább ne akkor.. ne Pécsett... miért én? Na jó ha háttérben maradhatok. 
Oké, kinyögöm végre miről is van szó:
Egy 1 hetes rendezvényről, ami a keresztény művészetekről szólna, elsősorban színházról. Ellentétbe állítva a Poszttal...
Produkció akad bőségesen. Jákimosok, BPA - Bazár, Rengeteg táncszínház, az ifik darabjai (ez jó sok, ha figyelembe vesszük hány felekezet és egy-egy nagy városban hány gyüli van). Aztán lassan A partfelügyelő lánya. zenekarok főleg akadnak. Pintér Béla a Székesegyház előtt. :D Hej, de jó lenne! 
Csak hogy álljak neki?????????????????????"
blog.poet.hu/athleta_christi

"2009. okt 4 22:44 ... végre lefekhetek éjfél előtt...:D"
Libor Abigél / facebook
 
 


...a 2009 februári KREDIT-ről!

„Jó volt látni, mennyire nagy igény van erre a rendezvényre és remélem a következőt is zökkenőmentesen elő tudjátok készíteni. Nekem elsősorban kapcsolatépítésre volt nagyon jó lehetőség és úgy látom hiszem Isten elkezdett valamit szervezni, amihez a Kredit egy nagyon jó lépés volt.
Azóta néhányszor találkoztam Stephen Coyle-al aki a Golgota média vezetője, és egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy hasonló dolgokat helyezett Isten a szívünkre…„ 
Szénás Csaba 

„Doina, Chris és Pastor Godfrey  az imacsapattal minden nap imádkoznak érted és a KREDIT-ért.”
Ambrus Tibor

„hálás vagyok istennek, hogy ott lehettem a krediten, és láthattam, hogy minden, de minden tárgy, eszköz alkalmas arra, hogy Istent dícsérjük: hang, test, kép, nyelvtudás, vers, toll és papír, videokamera... mindennel meg lehet mutatni isten szeretetét! mivel egy-egy ember nem tudott végig, mind a két napon jelen lenni, szerintem célszerűbb lenne rövid, kerek, egész workshopokat tartani, hogy senki ne maradjon le semmiről, és egy ember több szekcióba is ellátogathasson.
remélem, lesz folytatás!
szeretettel,
Kalla Tímea

„A KREDIT JÓ VOLT, SIKERES VOLT, ELÉRTE A CÉLJÁT, VÁRJUK A FOLYTATÁST! Ez az alapvető üzenetem. A dalszöveges műhelyen összesen 13-an vettek részt, 10 különböző gyülekezetből (1-1 + több Agapés), köztük olyan általam nagyra becsült személyek, mint Bágyi Peti, Szőczi James és Bernáth MCTonó.
Személy szerint rettenetesen izgultam, mert ilyen műhelyfélét még sosem tartottam, de a résztvevők remekül működtek együtt, sok kérdés volt, sok beszélgetés, vélemény és tapasztalat. Szép dalszövegeket mutatott be Bágyi Peti (annak még nincs dallama!) és Dobóné Kiss Ildikó (az a bizonyos este elénekelt gaél nyelvű dicséret). Tartottunk egy szintén áldottnak bizonyuló közös műhelyt Folk Iván dalszerző csoportjával, én bemutattam egy Részletkérdés dallamot, amire később szöveget írtam, ő pedig szintén elemzett egy saját dalt.

A végén együtt nekiálltunk egy új Paul Wilbur (igazából szerzője Bob Ayala) dalfordításnak (Shout for Joy / The Watchman) is, amelyet ott nem sikerült ugyan befejezni (azóta igen), de a próbálkozások és a közben elhangzott szempontok (hogyan, milyen meggondolásokkal értékeljünk egy felmerülő fordítási ötletet) hallatlanul izgalmasak voltak, és rávilágítottak, hogy a résztvevők legtöbbje igenis törekedik az igényes megfogalmazásokra, és hajlandó ezen gondolkozni, munkát fektetni bele. Abban is egyetértettünk, hogy ez az igényesség még messze nem eléggé érhető tetten az általánosan elterjedt dalszövegeken, és gyakran az elterjedt változatoknál van vagy lehetne sikeresebb megoldás. Azt viszont egyikünk sem tudja, hogy lehetne javítani a meglevő állapotokon (nincs hozzá befolyásunk), abban reménykedünk, ha az igényes szövegek nagyobb teret kapnak, lassan kiszoríthatják a gyengéket. Folk Iván is kiemelte, hogy a hívő zene a történelemben nagyon sokszor elöljárt a világi zenéhez képest, és ezt ma is visszaszerezhetjük. Ehhez azonban túl kell lépni az olcsó zenei-szövegi közhelyek igénytelen ismételgetésén. Szellemben is és szakmailag is előre kell lépni.”
Kerekes Ernő

"Helló!
Szeretnék jelentkezni a következő Kreditre! Gondolom sok ilyen levelet kaptok, sok ilyen véleményt hallottam! Köszönöm, hogy ott lehettem, gratulálok, zseniális ötlet és szervezés! Még sok ilyet!

…Már hosszú évek óta bosszankodom a rossz prozódia és a "sivár" mondanivaló miatt, de mindig lehurrogtak. Jól esett végre mástól hallani, hogy igenis lehet, és kell igényes, és jó szövegeket írni. Ez felébresztette bennem a reményt, és talán a tenni akarást is. Egy jó ideje már nem írtam semmit, úgy gondoltam, nincs értelme. Úgyis vannak ezek az olcsó, "Tesco gazdaságos", eldobható dalok..."
James

"Nekem is hatalmas áldás volt a veletek eltöltött 2 nap, de az egész Kredit is úgy ahogy volt."
Portik-Bakai Linda

"Nagyon jól éreztem magam a Kredit-en. Többet kaptam a fordítói kurzuson, mint  gondoltam volna. Az összes eddigi fordításomat kedvem lett átdolgozni. A további kurzusokra az a javaslatom, hogy legyen egy dal, amit mindenki lefordíthat otthon és elviszi amire jutott, azon lehetne még ott közösen dolgozni. Ezen kívül persze, jó, hogy ha saját fordítását is elhozza aki akarja, hogy azokat meghallgassuk, esetleg javítgassuk. Jónak tartom, ha a próbálkozásainkat is elvisszük, nagyon sokat lehet belőle tanulni."
Dobóné Kiss Ildikó

„A Kreativitás és Innováció Európai Évével kapcsolatos ötletpályázat eredményéről munkatársaim febr. 20-23. között kiküldték az értesítéseket minden pályázónak.  Ha esetleg valamilyen technikai hiba miatt ez nem érkezett meg Önökhöz, elnézést kérünk.Sajnos a KREDIT kezdeményezése a Tempus Közalapítvány kuratóriumának döntése értelmében  nem került be az Év hivatalos hazai programjába,  mivel a tervezett tevékenység nem vagy csak nagyon áttételesen kapcsolódik  az Év kiemelt területeihez.Programjuk megvalósításához sok sikert kívánunk.Üdvözlettel:”

Kardos Anita /Tempus Közalapítvány

 „A "tánc" szekció szerintem is nagyon jól sikeredett. Ez lehet, hogy csak egy ajtónyitás volt, de azóta két meghívásunk is van. Örülünk nagyon, hogy Isten ennyire jó!
Talán nem elégszer hangsúlyozom a tapasztalataimat, s hogy a célunk az "átlag" hívek BEVONÁSA  a mozgásba, a gyülekezeti dícsőitésbe, bátorítani őket arra, hogy ne szégyelljék a testükett, mint eszközt használni az Úr dicsőítésében.
Szerintem nagyon fontos tudatosítani az emberekben,amit a Kredit ars poeticája is képvisel: A hívek nem résztvevői egy istentiszteletnek, nem résztvevői a dicsőítésnek, hanem - részesei. Ez a koinonia lényege. Ennek a megértetésében még sok munka vár ránk. DE nagyon várom a folytatást...
Még egyszer nagyon köszönöm és Isten áldja meg a munkátokat ezerszeresen.”
Lengyel Péter

„Nekem a KREDIT nagyon izgalmas, tartalmas, és tanulságos 3 nap volt, és bár a legtöbb dolog még így elsőre is tökéletesre sikerült, úgy érzem, a jövőben ez még nagyobb horderejű lesz, és még nagyon jelentőségű! Az, hogy 40 gyülekezetből jöttek emberek, mutatja, hogy az országban másokat is megmozgat ez az ügy. Ahogy Szabival is beszéltük, azért is nagy horderejű ez a dolog, mert a különböző művészeti területek emberei összefognak, és először a hívők látják meg ennek fontosságát, majd a világ is nagyon fel fog figyelni ránk.

…Már most nagyszerű kapcsolódási pontokat találtam a többi műhelyvezetővel - veletek - kapcsolatban. Nagyon jó volt pl. Barva Lacival is összefutni, akivel időnként összehoz az élet, hol az egyetemen (jó rég volt), hol egy-egy koncerten, és mostmár együtt is dolgozhattunk valami nagyon jó ügyért.
…Várakozáson felüli volt számomra a színház, a fotó, a festő és a média műhely, mert eddig ezekről igazából csak halvány sejtéseim voltak, hogyan működhetnek. Most viszont a két szemem előtt láttam, milyen kreativitás rejlik az ilyen művészetekben. Mivel mindig is érzékeny voltam mindenféle művészeti ágra, az összes lehetséges műhely típusába belekóstoltam már az életben. Mégis, én a zenében találtam meg, amiben legjobban ki tudom magam fejezni. És ez így van jól: ettől lesz sokszínű az egész: hogy megtanuljuk egymást megbecsülni, és a másik művészetét értékelni. Óriási élmény volt, köszönöm nektek, kedves műhelyvezetők azt a rengeteg élményt, és tanulságot, amivel gazdagítottatok engem és mindenkit aki jelen volt!
…Kívánok mindannyiotoknak nagyon áldott szolgálatokat, és művészetet, teljesedjetek ki azon a területen, ahol az utatokat tapossátok! Remélem, hamarosan találkozunk!
Szeretettel:”
Jermann Gábor

Pazdernyik Adrián vagyok. Véletlenül bukkantam a honlapra, ami felkeltette érdeklődésem. Keresztény, hívő ember vagyok, aki az írás területén tevékenykedik. Hamarosan napvilágot lát első önálló regényem. A fejemben legalább öt könyvre való ötlet van. Munka mellett az újságírásba is belekóstoltam egy iskolában. Szeretnék részese lenni az alkotó műhelynek Isten szolgálatában, megismerkedni hasonló gondolkodású emberekkel.
Isten áldjon!”
Pazdernyik Adrián

„Nekünk is nagy áldás volt résztvenni a KREDIT-en, felejthetetlen élmény. Hatalmas munka volt, amit végeztetek az Úr kegyelméből.

Isten áldjon benneteket!
Szabó Feri
 
„Xia Drága Barátom!
Kérlek küldd tovább azoknak, akiknek gondolod!
Ez az első vizuális műhely terméke a Kredit-ről:
http://www.youtube.com/watch?v=YGZZUC_DIk0

Ismeretlen emberek készítették különböző gyülikből, az egész forgatásra és vágásra 6 óránk volt. Az elkészült anyag még nem profi és sok utómunkát igényel, de elkészült.
Kiépült egy kis csapat, ami reményeink szerint a következő Kreditre tovább bővül.
Várunk minden lelkes amatőrt és profi tanárt a csapatba, az egész országból.
Szeretnénk tizen, huszon éveseket inspirálni megtanítani arra, hogyan lehet keresztény kisfilmeket készíteni. A jövőben várjuk azokat, akik a gyülekezetekből kiküldve (pásztori engedéllyel), egy egész stábot tudnának létrehozni saját környezetükben.”
Sisa Attila

 

Generated: 2018-01-16 16:18:36