--------------
Bezrs [x]

Rap

MC Tono kezdeményezése óta nem szerveztünk a KREDIT-en rap-műhelyt
abban bízunk, hogy nem hal ki a műfaj, lesznek követői és művelői, de várjuk új ágazatok megjelenését is!


2009 október

ÚJDONSÁG! Mc Tono az októberi KREDIT-en rapper műhelyt fog vezetni.
Kemény srác, de nagy szive van!

MC Tono, alias Bernát Antal vagyok. Férj és három gyermek édesapja. 1992-ben találkoztam Jézus Krisztussal. A Szolnoki Evangéliumi Keresztény Közösségbe járok. Szolnokon lakom, Budapesten dolgozom.

A rap-pel közelebbről 2002-ben kezdtem el ismerkedni. Utcai evangélizáció során megtapasztaltuk, hogy az emberek nem nagyon vevők a belső, Isten felé forduló egyházi zenére, ezért kerestük a lehetőséget, miként lehetne megszólítani az embereket úgy, hogy esetleg még oda is figyeljenek. Látva a sikertelen és szinte meddő próbálkozásokat, azt gondoltam, itt az idő az újításra, dobjuk be a Magyarországon még nem nagyon ismert és kedvelt zenei stílust. Meglepő eredménye lett már az első próbálkozásnak is, mert az embereknek tetszett ez a forma és odafigyeltek a mondanivalóra, és többen az Úr mellett döntöttek. Ekkor még amatőr módon, egyedül, de lelkesen adtam elő az általam írt szövegeket.

Isten tovább akarta ezt fejleszteni, nagyon tehetséges énekessel, illetve zenészekkel hozott össze: Rádi Nóri, Rontó Guszti, Kelemen Tamás. Sikerült több tíz, több száz, sőt több ezer ember előtt is elmondani az evangéliumot ebben az új zenei formában. Felléptünk többek között az Ez az a nap rendezvényein, a Budapest Arénában, a legtöbb tv csatornánál, egynéhány rádióműsorban, a környező határon túli magyar településeken (Erdély, Kárpátalja, Vajdaság, Felvidék), valamint magyarországi nagyvárosokban és kistelepüléseken is.
Két lemezünk jelent meg eddig… http://mctono.hu/

Generated: 2018-01-16 16:21:50