--------------
Bezrs [x]

Pantomim

Pantomim műhely nem működik a2012 februári KREDIT-en


2009 október

Többen úgy gondoljuk, hogy az Úr erős eszközként tudja használni a pantomimet emberek elérésében, Nevének dicsőítésében. Gyere el erre a műhelyre és engedd, hogy Isten használjon!

A műhelyek programja:
-Bemelegítés (a sérülések, becsípődés... elkerülése miatt)
-Mozgás koordináció felmérése, alapok megtanulása (pantomim járás, tiszta megállás, kötélhúzás...)
-Mimika fejlesztése, festési módszerek megismerése
-Evangelizációs célú, illetve hívőknek szóló tanító jellegű darabok betanítása (létszámtól függően 2, 3, 4+X fős jelenetek)
-Játék (képzelőerõt használva) és beszélgetés
-Pantomim darab írás lépései (ötlet után zenére mozgás / zenéből kiindulva koreográfia felépítése, zeneszerkesztő használata)
-Gyakorlati tanácsok a szolgálathoz
-Beszélgetés a jövőről, látásokról
 

ICHTUS jelentése: Iesous Christos Theou Yios Soter – Jézus Krisztus Isten Fia Megváltó

-Csoportunk 1998-ban alakult a Budafoki Baptista Gyülekezetben. Egyes alapító tagjai a világ legismertebb pantomimművészének, Marcel Marceau-nak tanítványaitól, Lynne és Jim Dickinsontól tanultak, akik az OM (Operatin Mobilisation - Onézimusz Alapítvány) missziós munkatársai voltak Magyarországon és Romániában. Részt vettünk gyülekezet plántálások hosszú és rövid távú segítésében, evangelizációkon, valamint mi magunk is szerveztünk egy nyári evangelizációt Budafok utcáin. Célunk, hogy a pantomim darabokon keresztül megismertessük az emberekkel Isten üzenetét és segítsük a gyülekezeteket az Örömhír megosztásában, valamint pantomim csoportok létrehozásában.
-A pantomim, helyesebben a mim eredetileg ókori görög és római színházi szórakoztatási forma (innen ered a mímelés, utánzás), de a mai pantomim a középkori színjátszásból, a commedia dell'arte-bõl (értsd: „hivatásosok színjátéka”), rögtönzött színjátékból ered. (forrás: wikipedia)

Generated: 2018-01-16 16:23:33