--------------
Bezrs [x]

Újságírás, blog

2010 október

Zsoltárok 78:3,4 „A miket hallottunk és tudunk; (…) nem titkoljuk el (…), elbeszéljük az Úr dicséretét, hatalmát és csodáit, a melyeket cselekedett.”

Blogírásra bátorítana a Biblia? Talán igen, talán nem. A hitünkről biztos, hogy bizonyságot kell tennünk valamilyen formában, erre kifejezetten felszólít minket az Ige. De ha a blogot választjuk erre a célra, mit tegyünk? Hol kezdjük? Kinek írjunk? Milyen nyelvezettel?

Vicces legyen vagy komoly? Laza, élet-szagú vagy filozofikus-elmélkedő, netán mindkettő egyszerre?

A KREDIT blog-műhelye egy játékos foglalkozás a betűkkel, szavakkal, mondatokkal, hiszen ezek mind-mind Isten dicséretére (is) “foghatók”. Személyes tapasztalatokkal tarkított eszmefuttatás és néhány gyakorlati feladat – erre számítsanak azok, akik erre a műhelyre regisztrálnak. A műhely vezetője: a myjesus.blog.hu szerzője


2009 október

Whoopi Goldberg azt mondta az Apácashow címû filmben: „ha minden reggel azzal ébredsz, hogy a zenére  gondolsz, akkor neked közöd lesz a zenéhez”. Ennyi. Akinek (majdnem) minden reggel zsong a feje a sok leírnivaló gondolattól, aki közlésvággyal ébred reggel és fekszik le este, az valószínüleg tud írni. Aki pedig még hívő is, annak pedig kötelező! Na, de mit írjunk? És kinek? Blogot, cikket? Hívőknek, hitetleneknek, kismamáknak, nagymamáknak? No és persze hogyan?
Ha érdekel a blogírás, az újságírás, ha igaz rád a fenti néhány sor, akkor gyere, beszéljünk róla, vitassuk meg, mondd el a véleményed, elemezz, és írj, írj, írj! Ha tudsz, hozz laptopot, Bibliát, tollat, ceruzát, papírt, ötletet, kérdéseket, nyitottságot!

Kalla Tímea vagyok. Egyévesen hét szót tudtam (abba ne menjünk bele, melyek voltak ezek…). Négyévesen írtam, olvastam. Senki sem kérdezte, mi leszek, ha nagy leszek. Nyilvánvaló volt: vagy írok, vagy beszélek, vagy mindezt egyszerre. Aztán felnőttem, és tényleg.

Majd megtértem, és Isten mindezt a maga szolgálatába állította. Hála Neki mindezért. A többiről itt: www.myjesus.blog.hu 

 

vissza a műhelyekhez +++

 

 

 

 

Generated: 2018-01-16 16:17:05