--------------
Bezrs [x]

Fotográfia

2012 február  - a fotó műhely újrtölt

Fő témánk a 'VAN' lesz, mint ahogy a többi műhely is ebben a témakörben fog működni. Általában képileg megörökíteni azt lehet, ami van. Ebben nincs nagy kunszt. Azt bemutatni egy fotón, amiről azt gondoljuk, hogy nincs, mivel nem látható, mégis van...nos erre teszünk kísérletet!

A műhelymunka során szeretnénk képi formában ráébreszteni a majdani szemlélőt arra, hogy sokkal több mindennel rendelkezik, mint amit gondolni vél. Olyan köztéri plakátnak is alkalmas fotókat szeretnénk készíteni, ami bemutatja a látszólagos hiányérzetekkel szemben a kincseinket, potenciálunkat. A fotókhoz szlogeneket, rövid szöveges üzeneteket is tervezünk illeszteni, ügyelve a tipográfiára, a grafikai törvényszerűségére. A képkivágásoknál arra is törekszünk majd, hogy a feliratoknak megfelelő hely álljon rendelkezésre.

Ha ez a program inspirál, és szeretnél részt venni a közös munkában, kérünk, már most készülj, ötletelj, gyárts koncepciót, jegyzetelj, skicceld le ötleteidet, fotózz nagy felbontással, jó fényviszonyok között, mentsd egy pendrive-ra, és regisztrálj! Ha van notebook-od, valamilyen képszerkesztő programmal, hozd magaddal! Várunk! - a műhelyt ezúttal Szabó Levente vezeti


2010 október  - a megrendezett fotó műhely munkái
A képre kattintva nagyobb méretben is megnézheted! 

A workshop címe: KÉPMÁSOM

Leírása: Portréfotó, saját arckép készítése

Mit jelent a portré?
Mi van az arcomra irva?
Hogyan lehet különböző állapotokat írni az arcunkra?
Hogyan fejezhetünk ki az önmagunkról alkotott képet csak az arcunkkal és kreativitásunkkal?

Az arc átalakításával, és annak fotográfiai megjelenítésével fogunk foglalkozni.
A műhely tagjai az arc leképezésének elméleti és gyakorlati kérdéseit elemzik majd.

Résztvevők: max. 9-10 fő (15-év felett)

Mit kell hozni: -Digitális (tükörreflexes) fényképezőgépet
-különböző eszközöket a portréhoz, pl. szemüveget, álbajuszt, művirágot, műfagyit, gyümölcsöt, kalapot, sapkát, sálat, ...stb

Várlak szeretettel: Kovács Alida

 


2009 október

Mit csinálsz, ha nincs semmi másod, csak a kezed és napfény? Játszol az árnyékkal, figurát, (1 nyuszifület biztosan) készítesz az árnyékból. Ezeket a képeket mi most megörökítjük!

Téma:
MIT JELENT NEKED A HIT
A valóságba való elrugaszkodás gondolata
Cím:
FOTOGRAM és LABORÁLÁS
fekete fehér fotók nagyítása, manipulálása, és egyéb érdekes effektek gyártása


Mit kell hozni:
ha részt veszel a workshopon, hozz magaddal átvilágítható, vagy nem áttetsző anyagokat, formákat, tárgyakat, amiből képet szeretnél készíteni. Hozz fekete-fehér leica méretû (35mm-es) negatívot (negatívot itt most nem fogunk hívni, tehát ezt előhívva hozd), amire már exponáltál a HIT témában. Ez nem kötelező, de ha vannak képeid, itt megtanulhatod lenagyítani őket. Fényképezőgépre most nem lesz szükséged.

Kik jöhetnek:
(a leggyorsabb) 10 fő 


"Megrendezett fotó: a kortárs fotó egyik ága, melyben nagy teret kap a konceptualitás, mondanivaló, jelentés, eszközrendszer.

Az első KREDIT-en műhely az 1 Kor. 13-at vette alapul, ennek kortárs fotográfiai megjelenítése volt a cél. Az együttes tervezés, megbeszélések, és kivitelezés során egy közös sorozat elkészítése.

Az ábrázolásmód minimális téri elemekkel, tárgyi berendezéssel, saját eszközrendszerünk, és némi stúdiófelszerelés segítségével valósult meg."
Kovács Alida

Az alkotások első printjét árverésen értékesítettük a KREDIT végén rendezett kiállítás után.
Nézz meg párat!

 

 

 

 

 

Generated: 2018-01-16 16:22:32